viernes, 31 de octubre de 2008

VI Regata Garraf-Benicarló 2008

Hem guanyat!! En la categoria A2, hem aconseguit el primer lloc (José Luís i Ruben) en l'edició d'enguany de la VI Regata Garraf-Benicarló.
El dia 24 d'ocubre a les 18.00h es donava la sortida puntual des del port del Club Nautic Garraf, amb una pésima previsió meteorològica de vent fluix i encalmades. Amb una lleugera brisa de Gregal, l'spi ja es va issar des de la mateixa línia de sortida. La suau ventolina ens va permetre mantenir les distàncies amb la resta de la flota durant les primeres hores de la regata. Cap a la mitjanit, quan ja veiem la llum de la plataforma Casablanca (Petrolera) a l'horitzó, el vent va a anar pujant d'intensitat i va virar cap a Mestral. Va ser el moment de baixar l'spi (la trasluchada de l'spi no va funcionar), issar el gènova i possar rumb de través-llarg directe a Benicarló. A partir del pas del Delta (enfilació del Cap de Tortosa) el vent va pujar fins a mantenir-se en 20-25 Kn. Amb 2 rissos i un parell de voltes del gènova, el Cercavent corria estable a 7-8 kn rumb directe a port (210º). Tal era la velocitat que passant per la Punta del Fangar (Sud) vam atrapar i superar un altre veler que, amb tot el drap posat, li costava mantenir-se estable amb aquelles ratxes de vent. Cel cobert de núvols, petits plujims, negra nit, fort vent, mar muntada per l'amura d'estribor, poc fred...amb el mateix rumb de través vam entrar al Port de Benicarló a les 9.21h del dissabte 25, després de 15 hores i 21 minuts de regata (86Mn)

Al final la classificació ens va deixar en el primer lloc d'A2 i segons de la general!! El Baldufa d'en Santiago Pérez va triomfar com a guanyador de la general i Solitaris.

Després de dormir, visitar Penyíscola i participar en el sopar de la organització, vam decansar tota la nit per sortir de port diumenge a les 7h. Després de 14 hores de rumb directe a Port Ginesta vam arribar-hi, esgotats i aborrits de tot un dia d'encalmades, pilot automàtic i motor.

Estem encantats amb aquesta Regata, el seu recorregut i la nostra classificació!!!!

No hay comentarios: